Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grannar rasar mot svineri i lekparken

/
  • Borgarparken blev ordentligt nergrisad efter att hundratals ungdomar samlats där på valborgsmässoafton.

Hundratals ungdomar samlades i Borgarparken på valborgsmässoafton. I skydd av mörkret grisades området ner.

Annons

Janne Krantz, som bor intill parken, berättar hur ungdomar krossade massvis med flaskor, spydde ner, pissade inne på villatomter, stoppade flaskor i häckarna och förde oväsen ända in på morgonen.

– Jag förstår inte föräldrarna, för det är troligen dom som också förser ungdomarna med sprit.

Janne Krantz tillägger att han inte har något emot att ungdomar samlas och har gemytligt.

– Men kan de bära dit flaskorna så kan de väl ta med sig dem hem också.

Närboende larmade morgonen efter kommunen, som ryckte ut och städade.

– Barnfamiljer som skulle till lekparken i morse fick vända. Det var det jävligaste jag sett. Det var glas överallt och luktade som rena pissoaren i en av lekparkens kojor.

Janne Krantz berättar att både sopbil och spolbil fick hämtas för att få rent på gatorna, i parken och på närliggande gator.

Borgarparken är enligt Janne Krantz en av de finaste anläggningar som finns i kommunen och han tycker att det måste till en debatt kring festandet där.

– Vi i området är ordentligt förbannade på det här. Vi funderar på att lägga ett veto mot HT:s hundraårsfirande. Det kommer säkert att vara ett bra arrangemang, men man vet inte vad som händer efteråt.

Samma resonemang gäller studentfirandet.

Han tycker också att kommunen borde agera och sätta in vakter när det drar ihop sig till fest i Borgarparken. Lamporna borde också vara tända när det är mörkt så att festandet inte kan ske i skydd av mörkret.

– Det finns för lite vuxna och föräldrar i närheten. Jag funderar på att ta kort och lägga ut bilder på ungdomarna på nätet för att föräldrarna ska se vad de har för sig, berättar Janne Krantz.

Han säger att det egentligen inte är ungdomarnas fel, utan de vuxnas, som inte tar sitt ansvar och inte vet vad deras barn har för sig.

Mer läsning

Annons