Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grand Prix i udda tävlingsgren

Snabba puckar i Folkets hus, på lördagen.

I en högst förtätad atmosfär tävlade ett femtiotal bordshockey-entusiaster i Delsbo Folkets hus, på lördagen. För nöjes skull, men också med ett stänk av allvar, eftersom tävlingen också ingår i kvalet inför nästa års VM i Stavanger.

Den som tagit tävlingen till Delsbo är Caroline Eriksson, hemflyttat efter några år på annat håll, där hon också fick smak för bordshockey. Med bara några år som aktiv har hon hunnit med att först vinna rookie-klassen och damklassen vid sin debut i SM-sammanhang, och har sedan dess plockat ännu ett SM-guld.

Bordshockey kännetecknas av högt tempo. Varje match varar i fem minuter, och med många bord i salen blir ljudnivån hög, nära nog som på en riktig match när puckarna landar i sargen.

– Det är otroligt kul. Allt kan hända. Och man pratar och lär känna en massa människor, säger Caroline Eriksson.

PO Hansson kom från Björkhagen i Stockholm, för att tävla.

– Jag blev inlockad av en arbetskompis, och nu har jag väl tävlat två, tre år. Jag är 44 år, så jag började ju som veteran, och lär inte fylla något skåp med pokaler hemma. Men det här är roligt: man möter vem som helst, och det finns inga handicap,säger PO Hansson.