Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GPS spårade stulen tv

Husägaren tröttnade på inbrott och satte en GPS på tv:n. Efter ännu ett inbrott kunde han spåra sin stulna apparat.

På tisdagen ställdes två Arbråbröder i 20-årsåldern inför Hudiksvalls tingsrätt, åtalade för inbrott i ett fritidshus i Simeå i september, då en tv stals.

Den yngre brodern har erkänt att han bröt sig in med en annan kille och tog med sig stöldgodset till sin bror i Arbrå, där han övernattade.

Husägaren var inte på plats i fritidshuset, men hade installerat både larm och övervakningskamera på fastigheten. Han hade dessutom GPS på tv:n.

– Jag har haft tre inbrott tidigare, berättade han inför rätten.

Med hjälp av tekniken kunde han spåra sin tv, som ska ha varit värd omkring 15 000 kronor.

– Den var i Arbrå, sa han.

Bara några timmar efter inbrottet var polisen på plats vid bostaden där bröderna sov och där tv:n fanns. Den äldre brodern nekar till att ha något med inbrottet att göra.

Den yngre brodern är åtalad för fler brott, bland annat inbrott i tre stugor på Öjeberget i Järvsö och ett inbrottsförsök i en fjärde stuga samma månad. Hudiksvalls tingsrätt meddelar domen mot de båda Arbråbröderna om drygt en vecka.