Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GPS på stulen tv fällde tjuvar

En GPS satt fast på tv:n som stals vid ett inbrott i Simeå i september. Den ledde polisen direkt hem till tjuvarna, som nu har dömts för grov stöld.

Två Arbråbröder i 20-årsåldern bröt sig in i ett fritidshus i Simeå och stal en platt-tv värd omkring 15 000 kronor, en natt i slutet av september. Eftersom husägaren hade tröttnat på de återkommande inbrotten hade han installerat inbrottslarm med övervakningskamera – och satt en GPS på tv-apparaten.

Ägaren kunde därför leda polisen hem till den äldre av bröderna, där tv:n fanns. Där hittades även den äldre broderns skor, vars avtryck fanns på brottsplatsen. Den yngre brodern befann sig i lägenheten vid husrannsakan och har erkänt stölden.

Hans bror döms mot sitt nekande av Hudiksvalls tingsrätt till tre månaders fängelse för grov stöld. Han har tidigare dömts för brott, bland annat flera fall av misshandel.

Den yngre brodern döms till skyddstillsyn för den grova stölden och en rad ytterligare brott.