Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gott om hopp i hallen

I lördags var det dags för säsongens första deltävling i Gävleborgsjakten i Håstaholmens sporthall. Över 100 truppgymnaster fördelade på tolv lag tävlade i fem olika klasser, bland annat den nya satsningen Norrlandslaget.

Gävleborgsjakten är ett samarrangemang mellan Hudiksvalls, Söderhamns, Gävles och Sandvikens gymnastikföreningar. Förutom alla tävlande barn i de yngre lagen var det premiär för det nya Norrlandslaget, som startades i augusti och är en satsning mellan Hudiksvall, Gävle och Sundsvall.

– Det är svårt att få de lite äldre att fortsätta, det blir lätt att man tappar dem. Men nu har vi styrt ihop det här laget och det känns som att alla har fått en nytändning, säger Annelie Holmberg som leder laget tillsammans med Ted Branteryd, Margareta Mörk och Erika Kjellström.

Totalt 30 tjejer mellan 13 och 20 år är med i laget, jämnt fördelade mellan de tre klubbarna. De tränar i respektive förening men allihop träffas två gånger per månad för gemensam träning eller tävling.

Läs mer om tävlingen i måndagens HT.