Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gothia cup igång

Så är den igång, Gothia cup, världens största fotbollsturnering.
På plats i Göteborg är fyra ungdomslag från Söderhamns kommun, Söderhamns FF:s F17- och P15-lag samt Stugsunds IK:s F15- och P15-lag.
Måndagens premiärspel gav en vinst och tre förluster.

Och så här gick det i premiärmatcherna för...

...SFF F17:

Laget mötte ett av Sveriges bästa flicklag, Vittsjö GIK, och gick på pumpen rejält. SFF gjorde ingen dålig insats – det var istället motståndet som var för bra och övermäktigt – men föll ändå med klara 0–7.

...SFF P15:

En klart godkänd insats av SFF:arna som ändå föll med matchens enda mål i en jämna match mot tjeckiska FC Praha. Målet kom på straff i den första halvleken.

...SIK F15:

Tjejerna kan ha varit påverkade av premiärnerver och gjorde ingen riktigt bra match mot ett motstånd från Saudiarabien, Desert Wind, som egentligen var jämbördigt. Stugsundstjejerna föll med 0–3.

...SIK P15:

Efter en av lagets bästa matcher någonsin besegrade Stugsund det brasilianska laget Monte Libano med klara 7–1. Brassarna hade individuellt skickliga spelare men Stugsund var det starkare kollektivet och spelade väldigt bra och underhållande fotboll. Stugsunds målskyttar var Markus Jonsson 2, Jesper Gustavsson 2, Oscar Spång, Felix Spaanheden och Lucas Dullaghan.