Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gospel i sommarkvällen

Kören Celebrate från Edsbyn intog stora scenen i Öjeparken på torsdagskvällen. Kvällen var ljum och solig och 350 besökare hade kommit till mötestältet i Öjeparken.

Med under kvällen var även kulturarbetaren och utbildaren Gunlög Rosén från Uppsala. Hon jobbar med teater, buktaleri, ståuppföreställningar och kurser för barnledare.

Under denna vecka leder hon barnfestivalen under årets Kom och se.

– Mitt budskap är att människor verkligen ska våga ge och bidra med det de har. Man ska inte vara rädd att sticka ut eller sticka upp. Vi människor vill ju så gärna vara lika. Risken med det är att vi drar ner oss själva och drar ner varandra, säger Gunlög.

Kören Celebrate bildades 2001 och räknar i dag 20-25 sångare.

– Vi sjunger blandad gospel både modern och även lite äldre. Vi träffas och övar varannan vecka och sjunger en gång i månaden i vår kyrka pingstkyrkan i Edsbyn och även på andra håll, berättar körens ledare Patrik Uhras.

På torsdagskvällen öppnade kören starkt med Give him the praise med Tobias Henning som solist. Andra sånger under kvällen var My life is in your hands och Shine your light.