Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gospel från prinsbröllop till Söderhamn: "När det väl händer något blir det stor uppslutning"

Gospelhöjdarna Samuel Ljungblahd och Daniel Stenbaeck kom till Söderhamn under fredagskvällen och bjöd på glädje och värme.

Under fredagskvällen fylldes Kulturens Hus och Röda rummet i Söderhamn med storslagen gospel. Tillsammans med Söderhamns och Bollnäs gospelkörer uppträdde inte mindre än Samuel Ljungblad, som sjöng på prinsens bröllop, och Daniel Stenbaeck, mångårig pianist tillsammans med Cyndee Peeters.

Läs också: Esteterna bjöd på gospel och glädje

Med ett strålande humör och med humorn på topp mötte de både publik och körsångare med värme. Och gospeln är självklar för dem.

– Det är svängigt och glatt och härligt. Den är djupt rotad med min tro och varelse. Nu är jag "allin", allt eller inget gäller när jag kör, säger Samuel Ljungblad.

Daniel känner till staden genom flera tidigare samarbeten med gospelkören, men för Samuel var det första gången.

Läs även: Hör gospelkören hylla Bollnäs bandy efter gårdagens vinst

– Det känns jättekul. De mindre städerna har inte samma utbud, så när det väl händer något blir det stor uppslutning, säger Samuel. Det här är gospel, delux, extra allt, säger Samuel.

Han tycker också att gospeln fått ett uppsving i landet.

– Svenskarna älskar att sjunga. De tycker det är kul, glatt och svängigt med gospel. Den yngre generationen tycker inte det är lika skrämmande längre, nu är det öppet och frigörande, säger han.

Läs också: Sandarnes stolthet Anna Sahlene intar Gävle Konserthus med 400 körsångare

Med uteslutet eget material från Samuels skattkista drogs publiken med i den glädjefyllda showen. För körmedlemmarna är det en upplevelse att minnas.

– Det är jättespännande. Samuel har lärt oss jättemycket. Till exempel ska man inte tänka på att sätta tonerna rätt, mer visa glädjen och hur roligt det är, säger Martina Forsmark.