Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gormathon har hittat rätt

/

Overloads musik blev aggressivare, sångaren la ifrån sig basen, en extra gitarr och två nya medlemmar lades till – och under det nya namnet Gormathon föll alla bitar på plats. Efter mindre än ett år skrev de under skivkontraktet och i sommar kommer den första skivan.

Annons

Förra våren började ett rykte cirkulera bland dem i Bollnäs som gillar hårdrock – Overload hade börjat göra snabbare, aggressivare musik tillsammans med två nya killar och under det nya namnet Gormathon. Ryktet sa också att det lät väldigt bra.

- Att det lät skapligt bra märkte vi när vi började mixa inspelningen, berättar Tony Sandberg, när han, Peter Sonefors och Stefan Jonsson samlas i replokalen för att berätta om skrivkontraktet.

I juni lades de första låtarna ut på webben och visst låter det bra. Hårt, men med melodier och med sång som täcker in ett stort spektrum av toner.

- Ena sekunden låter han som en grottmänniska, nästa som om någon har sparkat honom i skrevet, säger Peter Sonefors om sångaren Tony Sunnhag.

Under senhösten och vintern gjorde de sina första spelningar, som enligt bandmedlemmarna "inte gick dåligt". Det var också då som personerna bakom den nu helt nybildade etiketten Supernova Records, som ligger under skivbolaget Bonnier Amigo, blev intresserade av Gormathon.

I början av mars undertecknades skivkontraktet som ger Supernova Records rätten att ge ut fyra Gormathon-plattor.

- Det roligaste med skivdealen att det var de som hittade oss, berättar Tony Sandberg.

Gormathons kontakt på skivbolaget var med i en jury i en tävling där bandet deltog.

- Där gick vi inte vidare, men det spelar ju ingen roll om man får ett skivkontrakt, säger Stefan Jonsson.

Erfarenheten av musikbranschen varierar så klart mellan medlemmarna, men alla har fått känna på hur svårt det är att nå ut med sin musik. Därför är glädjen över skivkontraktet uppblandad med en hel del förvåning.

- Ibland rullar det på av sig själv, och ibland får man jobba arslet av sig, säger Peter Sonefors och kommer på en liknelse.

- Det är som när man går på krogen för att ragga, då får man inget. Men när man går ut för att ta en öl så får man napp.

På den nya skivan kommer samma låtar som Gormathon spelade in förra våren att finnas. Men innan skivorna pressas genomgår låtarna en ny mixning.

- Vi hoppas på en release innan sommaren, säger Stefan Jonsson.

Och det finns redan några nya låtar färdiga för att repa in. Någon plan för när de ska spelas in för att finnas med på deras andra skiva finns inte i dag, men...

- Jag kan tänka mig att nästa vinter blir tråkig utan att spela in en ny skiva, säger Tony Sandberg.

Mer läsning

Annons