Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göran Skytte lockade storpublik

Journalisten, författaren, kolumnisten och riksevangelisten Göran Skytte gästade den pågående Kom och se-festivalen i Edsbyn på onsdagskvällen. Intresset att få lyssna på honom var mycket stort. Skytte fyllde snabbt mötestältet med 650 platser och nya stolar fick snabbt plockas fram.

På ett karismatiskt och medryckande sätt och rakt på sak gav Göran Skytte sedan sin bild av de kristnas situation i dag.

– I vårt land är Jesus under ständig attack. Jesus har alltid varit under attack och han har ändå alltid segrat. Det är inget snick snack, sade Göran Skytte.

Förra året kom boken Omvänd, där Göran Skytte konstaterar att han själv inte har några problem att förena tro och vetande som en rationell och kritisk journalist och samhällsdebattör.

Omvänd har hittills sålt i 30 000 exemplar och Göran Skytte beskriver den som en kristen best seller om sin väg till en kristen tro. Han är själv ställt sig frågan vad det beror på.

– Det finns i Sverige en längtan efter Gud. Det finns en nyfikenhet på hur man blir kristen och hur är det att vara kristen.

Den nya boken På väg fortsätter på denna inslagna väg, det ökade intresset för religion.

Officiella besökssiffran är att 1 100 personer lyssnade på Göran Skytte.