Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gömde sig under sängen – döms för två fall av hemfridsbrott

En kvinna kom hem till sin bostad i Alfta och hittade då en man under sängen. Bara någon vecka senare hittade hon samme man i sin bostad, även denna gång under en säng.

Det var i slutet av april och början av maj förra året sommannen olovligen tog sig in i kvinnans dåvarande bostad. Första gången kom kvinnan hem och efter att ha varit hemma en liten stund märkte hon att hennes före detta pojkvän låg gömd under en säng.

När han kröp fram skrattade han och menade att det var ett skämt. Men kvinnan hade blivit ordentligt uppskrämd och körde omgående ut mannen ur huset.

De har tidigare haft en relation med varandra som upphörde ungefär en månad innan det här hände. Enligt kvinnan har hon gjort klart för mannen att hon inte längre ville träffa honom.

Någon vecka efter den första händelsen kom hon återigen hem, den här gången tillsammans med en bekant. Även den här gången hittades den före detta pojkvännen under en säng, nu dessutom ordentligt berusad.

Tillsammans med sin bekant och kvinnans bror, som också hade anslutit, lyckades de efter många om och men återigen avhysa den efterhängsne mannen.

Mannen har nu ställts inför tingsrätten för två fall av hemfridsbrott. Han nekade inte till att ha varit där och inte heller till att han legat gömd under sängen.

Däremot vill han inte gå med på att hans relation tillkvinnan hade upphört och att han därmed inte heller varit medveten om att han var oönskad i kvinnans bostad.

Tingsrätten går emellertid på kvinnans linje och dömde mannen till 60 dagsböter om 50 kronor. Han döms också att betala skadestånd till kvinnan på 5 000 kronor plus ränta.