Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pernilla Lindberg på OS-plats

/

Med ett år kvar till OS hårdnar kampen om platserna i det svenska laget.
Bakom mer eller mindre givna Henrik Stenson och Anna Nordqvist är det just nu David Lingmerth och Pernilla Lindberg som får åka till Rio.
– Spännande, säger Lindberg.

Annons

Förbundskaptenen Katarina Vangdal kommer inte att behöva ligga sömnlös över vilka två herrar och två damer hon ska ta ut till OS. Det avgörs av världsrankningen den 11 juli nästa år.

Eftersom de tilltänkta OS-resenärerna Peter Hanson (just nu 299:a i världen) och Caroline Hedwall (98:a) har haft ett dåligt år, samtidigt som Jonas Blixt – som kom med i Sveriges olympiska kommitté SOK:s topp- och talangprogram efter andraplatsen i Masters förra året – rasat på rankningen är det öppet om platserna.

Läs också: "Pillan" laddar för nytt lyft i British Open

En topplacering i veckans British Open ger många rankningspoäng och SOK det kvitto kommittén behöver för att veta att en spelare kan vara med och slåss om medaljer i tuffast konkurrens.

Mer anspänning

Pernilla Lindbergs femteplats i US Open var precis ett sådant bevis.

– Det betydde jättemycket för självförtroendet. Jag har haft lite svårt att hålla ihop alla fyra dagar. Nu var det skönt att visa att jag spelade ännu bättre en söndag. Det är lite mer anspänning då, men nu har jag hittat ett sätt att hantera det. Jag säger till mig själv att "du har ju redan missat kvalgränsen, så det spelar ingen roll hur det går". Det hjälper mig.

Att plötsligt få vittring på Rio hjälper också.

– Ja, det ger mig motivation. OS är verkligen något man kan jobba emot. Det som lockar mest är att få vara i OS-byn och känna sig som en atlet, det får vi ju mest höra att vi inte är, säger Pernilla Lindberg.

Dröm att spela OS

För Caroline Hedwall är British Open en av de sista chanserna att visa SOK att hon har i OS att göra, om hon nu skulle vara andra svenska på världsrankningen.

Chansen finns ju kvar.

– Det vore en dröm att få spela OS, men jag behöver inte lägga mer press på mig än jag redan gör. Det är långt kvar, jag måste vända på spelet och då kommer det att gå per automatik, säger hon.

Det blir dock en tuff kamp om OS-biljetten med 29-åringen från Bollnäs.

– Min kurva har gått stadigt uppåt. Jag har tagit nästa steg, och nu vill jag ta flera. Det kluriga här på Turnberry är ju att man verkligen måste dra till med klyschan att ta ett slag i taget. Det är så mycket som spelar in, som vind och väder och starttider och sådant, säger Lindberg.

British Open inleds på torsdagen.

Mer läsning

Annons