Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Inramningen är otroligt trevlig"

/

Klockan sex på onsdagsmorgonen drog årets upplaga av Memira Open i gång.
– Glädjen från alla som är med och kommer tillbaka gör jobbet värt det, säger Ljusdals GK:s ordförande Christer Dahlberg.

Annons

Anders Ahlbin, Louise Fall och Hans Norberg var trion som var först att slå ut i årets Memira Open i Ljusdal. Därefter följde ytterligare cirka 230 spelare, där sista trio slog ut strax drygt tio timmar efter starten.

Som vanligt har tävlingen lockat spelare, inte bara från Hälsingland, utan från hela Sverige. Även från utlandet.

– Vi har spelare med från Landskrona i söder och Umeå i norr. Även från Finland har det kommit spelare och två stycken från Stavanger i Norge, säger Christer Dahlberg.

De senaste åren har deltagarlistan i den årliga golftävlingen fulltecknats på några minuter. Ändå har Ljusdals GK inga planer på att utöka deltagarantalet kommande år.

– Vi har fått många förfrågningar om det. Men skulle vi släppa det fritt skulle det inte bli samma grej, tävlingen skulle tappa i exklusivitet, säger Christer Dahlberg.

Till skillnad från andra golfveckor på andra klubbar spelas Memira Open inte som nya tävlingar varje dag, utan det är jämnhet under flera dagar som gäller för att ta sig till finalen.

– Det är så proffsen spelar, så det här är en möjlighet för oss amatörer att känna sig som proffs.

Tor Kangas från Ljusdals GK tävlar i B-klassen och gick ut kvart i åtta på morgonen. När han avslutat det 18:e hålet var han inte helt nöjd med spelet.

– Nej, det gick ganska dåligt. Men det är bara femte rundan för året för mig så jag hade inga högre förväntningar, säger han.

Tor Kangas har varit med något år tidigare, men tvingas oftast avstå på grund av jobb. Han ser många tjusningar med Memira Open.

– Hela inramningen är otroligt trevlig och det är väldigt proffsigt. Sedan är banan fin också, säger han.

Memira Open rullar vidare på Ljusdals GK under torsdagen innan cuten på fredag och finalen på lördag.

Mer läsning

Annons