Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmaspelarna dominerade i Memira Open

/
  • Mattias Meijer vann A-klassen i hemmatävlingen Memira Open i Ljusdal. Nu jagar han sin första slutseger i tävlingen, som hålls i Barcelona nästa vår.
  • Tio lyckliga golfspelare som kvalificerade sig till Memira Opens slutspel i slutet av april nästa år.

På lördagen gick den sista rundan av Memira Open – åtminstone i Ljusdal. För tio av spelarna i de fyra olika klasserna så fortsätter tävlingarna i slutet av april nästa år – på El Prat-banan utanför Barcelona.

Annons

231 deltagare i fyra klasser och en lagtävling gjorde upp om tio platser till vårens slutspel av Memira Opens vandringspris.

– 231 deltagare betyder en av de största klubbtävlingarna i Norrland, så vi är stolta över att kunna prestera den här kvalitén på tävlingarna. Vi tycker att tävlingen har fått en boost framåt både arrangörsmässigt och även höjt kvalitén på arrangemanget runtomkring, säger Krister Ellström i tävlingskommittén.

Och Ljusdals GK låg i framkant även när det gällde resultatlistorna. I samtliga klasser utom C-klassen så var det hemmadominans från Ljusdals GK.

I A-klassen vann Ljusdals GK:s Mattias Meijer före klubbkompisen Mattias Wallström, efter att i stort sett haft ledningen från start till mål. Redan på onsdagen kopplade han ett grepp om topplaceringarna efter att ha presterat golf på sin bästa nivå – och mer därtill.

– Jag gjorde min bästa runda någonsin, berättar han och fortsätter:

– Det var långt över mina förväntningar. Jag har inte spelat så mycket i år. Jag kom in i ett läge där man slutar tänka och bollarna hamnar precis där man vill. Det är en härlig känsla.

Meijer gick runt på sammanlagt 286 slag, fyra före klubbkamraten Mattias Wallström som därmed följer med till Barcelona nästa vår.

För Meijer blir finalspelet utomlands det fjärde i turneringen. Han jagar fortfarande en slutseger.

– Jag har tidigare varit med på Irland, i Tunisien och Spanien, och blivit tvåa som bäst, men det var några år sedan nu, säger han.

Även i B-klassen blev det två hemmaspelare som lade beslag på slutspelsbiljetterna: Jesper Nilsson och Anton Jansson, som drog ifrån det övriga fältet och avslutade på 283 slag vardera.

Det vara bara i C-klassen som Ljusdalssominansen bröts, där Kent Lindqvist från Ingarö och Peter Josefsson, Nyköpings GK knep Barcelonabiljetterna.

D-klassens plats togs av hemmaspelaren Olle Sundin.

Efter den regniga sommaren fanns det all anledning till oro inför tävlingarna. Men när tävlingsledaren Krister Ellström sammanfattar de fyra dagarnas spel konstaterar han lättat att även vädrets makter drog sitt strå till stacken.

– Vi var lite oroliga efter förra veckans ymniga regnande. Vi hade en reservplan om vilka hål vi eventuellt skulle slopa ifall det blev kritiskt, men banan har varit i toppklass och vi har genomfört hela tävlingen utan några som helst större problem. Och fredag och lördag har det varit strålande väder för golfspel, säger han.

Och med vädret till hjälp hittade som vanligt publiken till Kläppaängarna för att följa tävlingarna

– Det är ett antal trogna gäster som kommer hit varje år, även de som kommer hit och tittar. Det är populärt att sitta på restaurangen och följa sina vänner som spelar på sluthålet. och det har varit fullt nere på campingen, berättar han efter årets upplaga av Memira Open – som alltså ännu inte är över.

Mer läsning

Annons