Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsingeklubbar visade toppklass

/

Hudiksvalls GK är bäst i Hälsingland just nu.
Men Bollnäs GK är bara några slag efter.
Båda klubbarna höll höjd som trea och fyra när division 1 avgjordes i Gävle.
Där visade också unge talangen Simon Björkén sällsynt lovande takter.

Annons

– Det är inte ofta man får vara med om något sådant här. Simon kan bli hur bra som helst, i dag spelade han som han redan lirat 200 seriespel, säger Filip Modig, nöjd ledare i Hudiksvalls GK.

Han spelade själv i den första singelomgången på tordsdagen.

Men efter 88 slag där var det dags för generationsbytet – och 15-årige topptalangen Simon Björkén fick chansen i det avslutande singelspelet på lördagen.

Där fick han spela tillsammans med Bollnäs rutinerade ess Per Larsson – en gång Hälsinglands bäste manlige golfaren i modern tid.

Nu fick även han en glimt av framtiden, och Larsson var imponerad.

– Simon spelade verkligen bra och stabilt efter sina förutsättningar, tog kloka beslut och puttade väldigt bra, säger Per Larsson, som fick nöja sig med 81 slag.

– Det såg rätt bra ut efter 13 hål, men sedan chansade jag lite och gick åtta över par på de sista fem hålen.

Simon Björkén höll ihop det bättre och gick runt på 76 slag.

– Och det på en lång och tuff bana, med delvis hård blåst och regn. Det var helt enkelt svensk toppklass i hans åldersgrupp, säger Filip Modig – som även i övrigt kunde notera en stabil insats av en klubb som lyfte till ettan för bara tre år sedan.

– Vi var fyra i fjol, och trea nu. Alla spelar vidare och Simon blir bara bättre, jag ser möjligheten att göra det Bollnäs gjorde för några år sedan och ta klivet upp i elitserien.

Lördagens bäste var Nisse Ström med 71 slag, följd av Peter Barås på 72 medan Isac Lambertsson fick nöja sig med 78 slag.

Bollnäs började väldigt bra, men tappade lite fart under de fyra speldagarna. Nu blev det en nog så stark fjärde plats till slut.

– Vi spelade ändå rätt bra, utan någon genomklappning. Det här är väl ungefär vad vi kan kräva, säger Per Larsson, som tillsammans med Tomas Zetterqvist stod för helgens höjdare med 65 slag i fredagens bästboll.

I det avslutande singelspelet klev Tomas "Zäta" Zetterqvist inte oväntat fram som klubbens bäste med 72 slag, även Jonas Sonneryd klev in med en stark insats och 74 slag. Jonas Källänge-Nilsson noterade 76 slag.

Mer läsning

Annons