Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Golf hittades i hamnbassängen

Polisen i Hudiksvall och Hudiksvalls kommun rensade hamnen från skrot på måndagen. En bilbärgare drog upp en Golf full med strömmingstackel ur vattnet.

Det blev folksamling på Kattvikskajen på måndagseftermiddagen. Den här gången var det inte strömmingsfiskare utan folk ville se hur bilbärgaren Assistance som drog upp en svart Golf cabriolet ur hamnbassängen. Bilen hade nog legat i vattnet ett tag.

Golfen hade nog legat där i många år för den var fullväxt med havstulpaner och bemängd med avslitna strömmingstackel. Flera strömmingsfiskare hade nog blivit av med sina revar när de fastnat i bildörrar och dragkroken.

För att få rent i hamnbassängen så anlitade tekniska verken Hübinettes dykarföretag i Hudiksvall för att ta upp allt skrot som hamnat i vattnet. Polisen tog hand om allt gods för att utreda om det var saker som stulits eller om det kan vara fråga om försäkringsbedrägeriet.

– Vi har hittat 21 cyklar, sex kundvagnar och en bil, berättar kommunens hamnansvarige Roland Olsson vid tekniska verken. Det var dykarfirman som hittade bilen med sitt ekolod.