Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Godmansförening har tappat tålamodet

Godmansföreningen Ugglan är kritisk mot Överförmyndarnämnden i Söderhamn. Ugglan tycker att det är trögt med kontakterna och att föreningen inte blir tagen på allvar.

Annons

Vid ett årsmöte nyligen beslöt Godmansföreningen Ugglan i Söderhamn att skriftligen begära att få en träff med Överförmyndarnämnden i kommunen.

Det är andra gången man begär en sådan – och nu är tålamodet slut. Ugglan har skickat den senaste skrivelsen inte bara till Överförmyndarnämnden utan också till kommunledningen och gruppledarna i kommunfullmäktige.

Anledningen till att Ugglan vill träffa Överförmyndarnämnden är att man inte är nöjd med de besked man fick i november i fjol på en skrivelse med krav på höjda och tätare utbetalda ersättningar till gode män och förvaltare, samt begäran om administrativa förenklingar.

"Vi vill se oss som ett stöd för Överförmyndaren och Överförmyndarnämnden, men vi upplever att nämnden och dess ordförande inte tar oss på allvar." står det bland annat i den senaste skrivelsen.

Kritiken mot nämnden har tagit skruv. Bland annat har nämnden beslutat att ha fastställda sammanträden istället för, som hittills, vid behov.

Mer läsning

Annons