Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Godkänt är inte tillräckligt bra

Alla elever har godkända betyg och trivs på skolan, men det behövs mer för att skolan ska få godkänt.

Det tycker Skolinspektionen efter en tillsyn på Friggesundsskolan. Där går det 63 elever från förskoleklass till årskurs sex och näst intill alla har de kunskaper som krävs i nationella ämnesprov. Det är ett bra resultat konstaterar Skolinspektionen.

Kravet är att alla elever ska ha åtminstone betyget E. Men det finns ämnen där samtliga elever har betyget av den lägsta graden. Det är för få elever som når högre betyg och det måste skolan jobba aktivt med för att ändra på. Kvalitetsarbetet behöver vara mer systematiskt skriver Skolinspektionen i sitt beslut.

Eleverna har visst inflytande över hur undervisningen ska läggas upp. Men det måste finnas en strategi för att eleverna ska få mer inflytande ju äldre de blir påpekar den granskande myndigheten.

Överlag trivs eleverna på skolan, men det finns yngre elever som är rädda för de äldre eleverna på skolan och även där behöver skolan göra mer. Det finns en rastvakt, men eleverna leker på två sidor av skolbyggnaden och bråk uppstår på den sida där rastvakten inte är berättar eleverna för Skolinspektionen.

Tillsynen ingår i Skolinspektionens granskning av skolorna i Hudiksvalls kommun.