Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

God Fortsättning Söderhamn !

Jag försökte under en period förra året i all välmening få Söderhamns politiker att förstå, att den fantastiska flygplatsen skulle bli ett jättelyft för Söderhamn, om man bara tackade ja till det projekt med trygg och säkrad ekonomi, som erbjöds avseende service av flygplan för passagerar- och frakttrafik.

Annons

Söderhamns politiker bemötte förslaget synnerligen oförskämt och skyndade sig att stänga flygplatsen och förklara den död. Jag vill bara berätta, att insiktsfull flygteknisk expertis är övertygad om, att den föreslagna etableringen på flygplatsen skulle ha varit ett enastående lyckokast för Söderhamn.

Söderhamns politiker skrev i tidningen, att man samtidigt med beslutet om att förklara flygplatsen död, så övervägde man ett beslut om motorstadion. Jag antar, att avsikten var att utkonkurrera Tierps Arena. Nu slipper man den konkurrensen, eftersom det visat sig omöjligt att driva Tierps motorstadion mitt i det folkrika mellansverige.

Är det då månne tillfälle för driftiga politiker i Söderhamn, att istället för att tacka ja till ett ekonomisäkrat framtidsprojekt för flygplatsen, satsa ett oberäkneligt antal miljoner på motorstadion? Hur tänker man i Söderhamn?

Till all lycka för Söderhamnsborna så finns det entusiaster, som trotsar politikernas utfrysning och håller liv i verksamheter på flygplatsområdet. F 15:s kamratförening till exempel, med sitt flygmuseum och det fantastiska simulatorbygget, som kommer att locka mängder av besökare, som gynnar Söderhamn.

Är det till politikernas förtret kanske? Det verkar som om det finns gott om förtretligheter bland politiker i Söderhamn. Jag betraktar dem på håll och förstår mig inte på dem. De är duktiga på att ordna jobb på annan ort, och utomlands för framåtsträvande ungdom och det är ett vackert drag.

Jag önskar God Fortsättning till Söderhamn med många kloka beslut för framtiden!

Jarl Karén

Glada Hudik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel