Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gnarpstjej i översvämmat Thailand

20-åriga Annelie Elfström från Gnarp bor och arbetar i Bangkok, Thailand. Hon berättar om en stad som förbereder sig på kraftiga översvämningar.

– Vi har möten i stort sett varje dag inom företaget och förbereder oss utifall vi blir drabbade. I nuläget kan vi bara vänta och se vad som händer, säger Annelie Elfström.

Hon har bott och arbetat i Bangkok i drygt ett år. Hon bor i de centrala delarna där hon även arbetar på det svenska företaget Diakrit. Hon berättar att de än så länge inte har märkt av översvämningarna i de centrala delarna av mångmiljonstaden. De senaste två veckorna har hon ständigt följt nyhetsuppdateringen om översvämningarna.

– Personligen har jag inte påverkats än. Men jag har vänner vars familjer bor i de drabbade områdena. En vän åkte hem i går och då var det lite vattenpölar på gatan, i dag när han vaknade var det kanske 30 centimeter vatten på gatorna, säger Annelie Elfström.

Efter kraftiga monsunregn ligger delar av Thailand under vatten, översvämningarna är de värsta som drabbat landet på femtio år. Totalt har 317 personer avlidit hittills till följd av översvämningarna. Översvämningarna har främst drabbat de norra och nordöstra delarna av landet. Flera förorter till Bangkok har de senaste dagarna nåtts av de höga vattennivåerna. Annelie Elfström berättar att thailändska myndigheter hela tiden arbetar för att hjälpa de som har drabbats av översvämningarna.