Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glömt val lyfts lokalt

Med mindre än en månad kvar till EU-parlamentsvalet, syns politikerna i Nordanstig snudd på lika taggade som inför höstens val.

För de lokala partiföreträdarna ligger fokus inför EU-valet på att lyfta folk från sofflocken och ut till vallokalerna. Även om höstens trippelval kommer att kräva resurser, laddar man för att locka väljare till valurnorna den 25 maj. Några har redan smygstartat.

Monica Olsson, (S), berättar att deras riksdagsledamot Per Svedberg gjorde några företagsbesök i Nordanstig i veckan som gick, och mer aktiviteter med EU-inriktning blir det:

– Vi planerar en del dörrknackning, och på själva valdagen ska vi stå vid vallokalerna, säger Monica Olsson.

Och just närvaro vid vallkolarna är något fler partier satsar på. Såväl (KD) som (FP), (M) och (SD) ska vara ute den dagen.

– Inte minst för att se till så våra valsedlar får vara i fred, säger Jan-Ola Hall, (SD), som delar ut material utanför matbutikerna.

Stig Eng, (C) berättar att man samarbetar med Hudiksvall och ska dela ut EU-material vid Gnarps tågstation, och (FP) har den 13 maj besök av riksdagsman Per-Åke Fredriksson, från Gävle.

– Det blir arbetsplatsbesök och ytterligare arrangemang. Vi vill sätta fokus på EU, detta är ju tyvärr ett glömt val - även om vi nu har Marit Paulsen, som är en enorm tillgång, säger Per-Ola Wadin, (FP).

(V) i Nordanstig får distriktsbesök den 7 maj, och håller då EU-valmöte i Bergsjögården.

– Dit är intresserade välkomna. Två personer i länet kandiderar till EU, Alf Norberg och Elisabeth Swedman, och någon av dem kommer att vara på plats, lovar Petra Modée, (V).

(M) satsar mer på höstens val.

– Vi har prioriterat ner EU-valet, men givetvis ska vi prata om det med våra medlemmar, och ha någon slags manifestation på valdagen, säger Tor Tolander, (M).

Representant för (MP) har inte gått att nå.