Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glöm inte vem som la ner Björkbacken ...

Tankar från Anki Hasselvik efter kommunala pensionärsrådets (KPR) möte den 26 maj:

Björkbacken nedlagt, blir det trygghetsboende i Hassela eller inte? Det finns i nuläge 16–17 boende med hemtjänst i Hassela. Hur många av dem vill bo på trygghetsboende? Eller finns det andra tänkbara hyresgäster?

Brytpunkten ekonomiskt går vid fyra–fem hembesök per dag + nattbesök och därtill lång resväg för personalen, sen blir det boendet för dyrt för kommunen. Vi har fortfarande valfrihet i vården – men till vad? Ålderdomshem, Säbo, där man har haft det bra på gamla dar, är för dyrt. Vården har varit för bra och de gamla har inte dött undan tillräckligt fort.

Nordanstigs bostäder har Björkbacken i sin ägo, men Nordanstigs bostäders ägare är kommunen, så nu blir det pajkastning. Finns det inte ekonomiskt underlag för ombyggnad struntar troligtvis Nordanstigs bostäder i ombyggnaden. Vem vill bo i Hassela på trygghetsboende som inte uppfyller Socialstyrelsens regler? Lägenheterna i trygghetsboendet var inte tillräckligt eftertraktade, dessutom väldigt dyra och tryggheten obefintlig. En av hyresgästerna låg död i två dygn. Hade det varit trygghetsboende enligt Socialstyrelsen hade detta inte hänt.

På KPR-mötet sa man inte att ombyggnaden skulle påbörjas, så jag tvivlar på att det blir ett trygghetsboende i Hassela. Hoppas att jag har fel. Vid nästa val, glöm inte vem som lade ned Björkbacken.

Anki Hasselvik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel