Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glöm inte Spi Välfärden, Moderaterna

Nu måste jag reagera när Moderaterna (27/2) hävdar att de är det enda välfärdspartiet, och att de vill förändra, modernisera Söderhamn.

Och det kan jag inte tycka är fel, men vad jag vet efter vår partistämma 31/5–1/6 i Jönköping är vi det enda partiet, Sveriges Pensionärers Intresseparti, som går till val 2014 med just det nya namnet Spi Välfärden, registrerat hos Valmyndigheten.

Efter vårt årsmöte i tisdags heter vi i Söderhamn, Spi Välfärden. Visserligen har vårt lilla parti inte så stora möjligheter som övriga partier i kommunen att komma med egna budgetförslag, men vi lovar, om vi får förtroende igen efter valet, att vi ska göra allt för att bevaka åldringarnas rätt i kommunen, vår hjärtefråga. Vi ska även driva skolfrågor så långt som möjligt och att skolorna på landsbygden ska vara kvar. Vi kan inte bussa barnen hur långa sträckor som helst. Hur ska de då orka med arbetet i skolan, med mera?

Med andra ord, samhällsfrågor över huvud taget, står på vår agenda. Under de fyra år som har gått har vi fått igenom en hel del ärenden, enkla frågor, interpellationer och motioner, och det är väl så vi kan tänka oss arbetet i fortsättningen, förhoppningsvis också efter valet i september.

Roland Laurin

Spi Välfärden

Sveriges Pensionärers Intresseparti

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel