Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glasögon med instrumentbräda

/

Teknik och sport har sedan länge varit sammankopplade.

Annons
Teknik och sport har sedan länge varit sammankopplade. Inom motorsport kan man snart inte ens starta fordonet utan en dator. Inom skid- och snowboardsporten har dock tekniken för utövaren lyst ned sin frånvaro, men nu har det ändrats.

Skidglasögonen Transcend från Recon Instruments och Zeal Optics har inbyggd gps och en display. Den visar information som hastighet, höjd, avstånd, tid och temperatur i realtid. På sidan av glasögonen sitter tre stora funktionsknappar, som påstås vara "handskvänliga". Glasögonen har även en minnesfunktion som lagrar all data som man senare kan ladda upp till datorn via en micro usb-port.

Alla instrument sitter i skidglasögonen som väger 257 gram. Informationen hämtas in med hjälp av en accelerometer, ett gyro, en temperatursensor och en trycksensor. Det hela drivs av ett inbyggt batteri som enligt tillverkaren ska ge sex till åtta timmars åktid per laddning.

Skidglasögonen finns i två prisvarianter och kostar cirka 4800 kronor respektive 3800 kronor. Med det i bakhuvudet kanske det är bäst att ta det försiktigt i backen, reparationskostnaderna efter en eventuell vurpa lär hamna i den dyrare kategorin.


/David BodaPrylportalen.se

Mer läsning

Annons