Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädjebeskedet från branden i Tovåsen – räddningstjänsten lämnar över till markägare: "Branden är släckt"

 
Skogsbränderna i Hälsingland sommaren 2018
Visa alla artiklar

Under förmiddagen har räddningstjänsten på plats i Tovåsen lyckats släcka branden, och kommer under dagen att lämna över till brandvakter.

Annons

Branden i Tovåsen spred sig på omkring 300 hektar och ökade under onsdagen och torsdagen i intensitet. Men nu kommer beskedet från Thomas Lindblom, styrkeledare från Sala-Heby räddningstjänst.

– Vi har ringat in det bra, vi har ringat in det i två sektorer, alltså sektor A och sektor B. I sektor B ser det väldigt lugnt och fint ut, det är kanske lite sämre i sektor A med like rökpuffar, säger han

TV: Styrkeledare Thomas Lindblom berättar om läget vid Tovåsbranden

– Branden är släckt, det kan finnas någon öppen låga inne i det släckta området, men det är oviktigt. Det är kanterna vi håller efter.

Under eftermiddagen kommer räddningstjänsten att lämna över släckningsarbetet till markägare och brandvakter från bland annat Svea skog är nu på plats för att bevaka att ingen brand blossar upp på nytt.