Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädje när Stockamacken invigdes

Stockaborna var eniga om en sak: det var en stor dag när byn fick tillbaka en mack. Efter drygt två års hårt arbete står den mobila bensinstationen nu på plats mitt i centrum.

– Det här betyder jättemycket, det är en stor dag, säger en glad Marianne Svedberg och får medhåll av Eva-Marie Bäcklund.

De är två av totalt 330 andelsägare i bensinstationen som Christer Sundgren kallar för Stockaloket. Och mackens utseende påminner verkligen om ett lok.

Christer Sundgren är med i styrelsen för den ekonomiska föreningen som driver macken och det var ett hårt arbete att förverkliga idén att etablera en bensinstation igen. Men på fredagen var det dags för den efterlängtade invigningen. Kommunalråd Stig Eng (C) klippte bandet och Lillemor Sjöström fick premiärtanka. Literpriset var 12,67 kronor för 95-oktanig bensin – ett fullt konkurrenskraftigt pris.