Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädjande utveckling för glesbygd

Så verkar det äntligen, som beslutsfattarna i kommunen hörsammar vår gamla käpphäst, att handla lokalt och stödja ortens butik, som även är en skattebetalare, i detta fall Tempo i Ramsjö.

Så verkar det äntligen, som beslutsfattarna i kommunen hörsammar vår gamla käpphäst, att handla lokalt och stödja ortens butik, som även är en skattebetalare, i detta fall Tempo i Ramsjö.

Under många år har detta framförts både i tal, skrivelser och insändare, men hänvisats till den lag om offentlig upphandling som tagits, utan någon som helst tanke på de praktiska följderna för kommunerna. På sikt kan nedläggelse av butiker betyda att nämnda instanser får säkerställa dyra utkörningar av livsmedel till innevånarna.

Här finns mycket att tjäna, tänk på miljön, som så ofta får stryka på foten. Till Ramsjö anländer en stor transportbil med jämna mellanrum backande till lastbryggan på centralköket med ett fåtal förpackningar, detta fordon behöver säkerligen 3 till 4 liter per mil för att förflytta sig, inte miljövänligt.

Kan färsk nylagad kost återigen färdigställas på orten för våra behov, är det ett stort steg för bygdens överlevnad och kvalitet. Då behövs inte det tjänsteföretag med sina leasingbilar som kör ut de så omtalade och omskakade matportioner från centralorten. Återigen en miljövinst samt arbetstillfällen där verksamheten bedrivs.

Nytillsatte kostchefen i grannkommunen Ånge började med att införa nylagad mat som sin första insats, och som han såg det viktigaste för barn och äldre.

Avslutar med ett stort beröm till samtliga politiker oavsett politisk hemvist som bryter den stelbenta upphandlingen och ser till kommunens och innevånarnas bästa. Det känns faktiskt stort och ovant att framföra detta tack till våra folkvalda, för er framsynthet. Hoppas inget kan grusa islossningen.

Leif Jönsson

Ramsjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel