Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädjande uppsving för företag

Positiv trend bland företagare, Hälsingland går mot strömmen. Så löd en av rubrikerna i tidningen (16/1).

Det är med stor glädje att ta del av denna artikel och mycket positivt att det får medial uppmärksamhet. Artikeln redovisar Bolagsverkets registrerade nyföretag för riket 2013, i riket är trenden att det minskar.

För Hälsingland – i Bollnäs, Nordanstigs och Ovanåkers kommuner – är trenden att det ökar av nya företag. Här är det utveckling! I Bollnäs har trenden för nystartade verksamheter varit positiv under ett antal år, totalt har kommunen ökat med nästan tusen verksamheter på tio år. Bollnäs är en kommun som har en stor styrka och stabilitet i alla små och medelstora företag samt offentlig sektor som byggs på alla människor i kommunen med en stark kreativitet, entreprenörsanda och kompetens.

Som så många av oss invånare känner till så har samhället genomgått stora, arbetsamma strukturella förändringar, både statliga och offentliga arbetsplatser har förändrats eller försvunnit. Det har satt orten och verksamheter på stor prövning att forma efter förändrade förutsättningar mellan det privata och offentliga. Att möta upp med kompetens som efterfrågas och ha infrastruktur som möter behoven är en del som är avgörande i arbetet.

Företagandet är viktigt för kommunen, det skapar jobb, trygghet, välstånd och ekonomiskt tillväxt. Ett gott samarbete mellan kommun och näringsliv är en förutsättning. Med Bollnäs bästa för ögonen arbetar kommunen för att ge så bra förutsättningar som möjligt för att tillväxten ska fortsätta öka.

Marie Centerwall (S)

kommunalråd Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel