Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädjande nyheter om Nianån

Tidningen berättar att planer finns på att lägga ner kraftstationen i Njutånger.

Vattensystemet skulle därmed öppnas för vandrande fisk. Den ursprungliga ekologin skulle sakta byggas upp igen. Ett naturreservat kan skapas. Detta är utomordentligt goda nyheter för alla som kämpar mot planerna på en uranbrytning i Nianfors. Urangruvor är ekologiska katastrofer. Radioaktivt läckage hotar i tusentals år.

Om kommunen och vattenkraftbolaget kommer överens så får vi ett synnerligen tungt argument mot urangruvdrift hos oss. Uranbolaget European Mineral Exploration får den hopplösa uppgiften att övertyga beslutsfattare att det går att kombinera en urangruva med skapandet av ett återställt vattensystem med dess återkomst av försvunna fiskarter i ett naturreservat. Om kommunen ror förhandlingarna med kraftbolaget i land så är det därför en miljöhistorisk bedrift. Lycka till!

Inge Sylvén

Nej till Uran i Nianfors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel