Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glada miner efter V75-seger

/

Hagmyrenamatören Peter Smeds är skicklig att plocka fram fina hästar.
Under V75 på Umåker på lördagen kunde han glädjas åt seger för sin Speedy Gold. Det var en seger som var värd 125 000 kronor och i sulkyn bakom vinnaren satt John Östman

Annons

– Det var min femte seger i V75 och det är klart att man är överlycklig, sa Peter, som också bjöd publiken på en kullerbytta på sin väg mot vinnarcirkeln.

– Det är en enorm upplevelse att ha en häst som vinner inom V75 och det är en närmast euforisk känsla, sa den skicklige amatörtränaren.

Speedy Gold fick ett lopp i rygg på tokrusande Ryan Trot som inledde med smått otroliga 1.08,5/500 och fortsatte till varningen på 1.11.

I sista svängen började luckan komma så smått när finske Chancy Roberto började tappa mark. 200 kvar blev det fritt och sedan avgjorde Speedy Gold enkelt före bra spurtande favoriten Magic Space.

När luckan kom så kunde man enkelt skaffa sig greppet och vinna på nytt banrekord alla kategorier på Umåker med 1.12,0/1640a. Vinnarspelarna kunde glädja sig åt 8,39 i vinnarodds.

I ett fyraåringslopp för kallblod blev det Hagmyrenseger för Jan-Olov Perssons Eldsiri. Stoet som kördes av Ulf Ohlsson gick fram i andra spår hela vägen och kunde sedan avgöra säkert kort före mål på nya svenska rekordet 1.17,6/2180 för utlandsfödda fyraåriga ston. Stoet har vunnit i tolv av sina 18 starter och har snart kommit upp i en miljon kronor i insprungna pengar.

Mer läsning

Annons