Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glada Hudik är inte som övriga städer i Sverige

Vid en nyligen genomförd resa genom stora delar av landet finns skyltar vid infarter till städer och samhällen med uppmaning att besöka deras fantastiska stadskärna och deras kulturutbud. Hudiksvall har bara Trafikverkets skylt, trots att E4 varit i bruk en längre tid.

Turistbyrån har placerats på en plats där parkering för husvagn eller husbil saknas och skyltning till turistbyrån är i det närmaste obefintlig. Service till husbilar på Kattvikskajen kan inte tillåtas, det skulle kunna förhindra en utbyggnad av kajområdet.

I våra grannstäder, och förresten nästan samtliga städer i Sverige, finns möjlighet att tömma toatank och fylla vatten, men inte i Hudik. Trots flera bra medborgarförslag avfärdar politikerna dem och menar att det finns andra ställen att tömma avloppet på. Ångersjön är närmaste stället, eller så tömmer mindre nogräknade det över kajkanten, när ingen ser det.

Turism för Hudik kostar bara pengar. En kran med färskvatten och en utslagsback för avloppet är inte att tänka på, det skulle säkert kosta några tusenlappar.

Städer runt om i Sverige slåss om att vara bäst på att ordna centrala ställplatser med möjlighet att tömma sitt avlopp och fylla vattentanken, fler besökare gagnar handeln och kulturen i en kommun.

I Sverige finns 65 000 husbilar och totalt i Europa 1 500 000 stycken, men hit är man inte välkommen och det är väl lugnast så, då kan politikerna fortsätta debattera vad vi ska göra med Kattvikskajen om några decennier, men då är husbilstrenden över och Hudik har missat den också.

Ove Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel