Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glada barn firade förskolan i Ovanåker

Trots kyliga vindar var det bara glada miner bland barn och lärare då förskolorna i Edsbyn och Alfta firade förskolans dag.


I Edsbyn kom de paraderande i ett imponerande långt tåg efter Långgatan utstyrda i de mest fantasifulla kreationer. Det fanns myror, läderlappar och troll. Mest hördes nog barnen från Snehaga förskola som klädda i Edsbybandyns tröjor och med silverhjälmar på sina huvuden glatt sjöng, Heja, heja Byn.

Det granna tåget tog sedan vägen över Öjeparken till hembygdsområdet där estradören Jon Andersson väntade för att roa med att gestalta några klassiska sagor.

I Alfta paraderades det också, från Trädgården till slutmålet Tomtebo. Inte heller där var det någon brist på fantasi vad gällde utstyrslar. Här fick man också se prov på att lärarna gått ukulelekurs då de kompade till de sånger som sjöngs innan allt avslutades med att alla fick varsin glass.