Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gjorde felbedömning – fick ministerpost

Skribenten tycker att Stefan Löfvens tillsättning av Peter Eriksson som minsiter inte var alldeles lycklig.

Stefan Löfvens utnämning av Peter Eriksson (MP) till bostads- och digitaliseringsminister och de övriga ministerutnämningarna har kommenteras av många redaktörer och politiker. När man lyssnar på dem funderar man på om alla har glömt vad som förorsakade denna ombildning av regeringen. En miljöpartist på väg upp inom sitt parti, vägrar att hälsa kvinnor på samma sätt som han hälsar män, alltså att ta i hand. Men den tunga biten i den kris som uppstod i MP, det var bostadsminister Mehmet Kaplans koppling till muslimska brödraskapet. Den kopplingen visade sig vara mer omfattande än vad de flesta insåg inledningsvis. Den helhetsbild som så småningom då gavs, blev då allt för besvärande för Löfven, så Kaplan fick avgå. De här bitarna var det som så småningom tvingade fram en nystart i MP. I den omstarten kastades Åsa Romson ut i kylan.

Eftersom MP ingår i regeringen och det nu förelåg ett bortfall av två ministrar, så föll det sig naturligt för Löfven att ombilda regeringen. Det är då som det anmärkningsvärda uppstår, för det var nämligen Peter Eriksson som i tv, med gråtmilda ögon, försvarade Kaplans handlande och ansåg att det var helt fel att sparka honom. Som jag ser det, så var det en fullständig felbedömning av Eriksson.

Tydligen tycker inte vår statsminister att Erikssons ogenomtänkta försvar av Kaplan har någon betydelse, men jag ser det som ett stort tillkortakommande, att inte kunna bedöma läget och se helheten. Den egenskapen bör en minister ha!

Sture Nilsson

Sjulsmark

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel