Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gilljam prisas

Det blev ingen SM-final för Adam Gilljam.

Nu belönas han i stället med utmärkelsen Årets Komet i svensk bandy.

– Det är alltid kul att få uppskattning, säger den förre Brobergsspelaren.

Adam Gilljam lämnade Broberg för Hammarby efter säsongen 2011/12. Redan under det första året blev han svensk mästare med sin nya klubb och i år gjorde han VM-debut i månadsskiftet januari/februari när Sverige till slut förlorade finalen mot Ryssland.

– Det var verkligen kul och VM är ett mål jag haft länge. Att spela i landslaget och VM är det finaste man kan göra som bandyspelare och något jag drömt om som liten grabb, säger han i ett pressmeddelande.

Juryns motivering: "Sitt genombrott klarade Adam Gilljam av redan förra vintern: teknisk och skridskosnabb med landslagsdebut och de två första finalmålen på Friends Arena. Därifrån har han denna säsong utvecklats ytterligare med den speedighet och genombrottsförmåga som givit oss några klassiska mål. Som det en gång lät direkt i TV4: "Det är så snyggt att det är helt otroligt. Det är Spitzengruppe. Det är Créme de la créme." Adam Gilljam gjorde inte bara VM-debut utan med sju mål i en match tangerade han också David Karlssons målrekord från 2007".