Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gillar idé om Söderhamnskluster

Idén om att skapa ett centrum för telesupport gillas av kommunalrådet i Söderhamn, Sven-Erik Lindestam.

– Det här är ett av de spår som är spännande att dra i. Vi har ju olika kluster i regionen, som fiberoptik i Hudiksvall och stål i Sandviken. Vi kanske inte själva riktigt inser hur starka vi faktiskt är på kundservice.

Söderhamn har flera exempel på större arbetsplatser med kundsupport, till exempel Arbetsförmedlingens arkivverksamhet och deras kundtjänst, Patent- och registreringsverket, Jordbruksverkets koregister, Lantmäteriets fastighetsregister, Skatteverket, Skogsstyrelsen och Pensionsmyndigheten.

– Sammantaget i länet kan det finnas anledning att utveckla det här på sikt, tycker Sven-Erik Lindestam och pekar på att det finns liknande tjänster i andra hälsingekommuner.

Kan det bli fråga om att starta utbildningsverksamhet?

– Det är för tidigt att säga, men varför inte? Om vi är starka på det här då kan man verkligen fråga sig varför statliga verksamheter primärt behöver ligga i storstadsregioner.

Parterna, kommun, arbetsförmedling, länsstyrelse, företag och region, jobbar nu i samverkan för lösa situationen.

– Tillsammans kan vi göra skillnad, säger Sven-Erik Lindestam.