Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gillar idé om Söderhamnskluster

Idén om att skapa ett centrum för telesupport gillas av kommunalrådet i Söderhamn, Sven-Erik Lindestam.

Annons

– Det här är ett av de spår som är spännande att dra i. Vi har ju olika kluster i regionen, som fiberoptik i Hudiksvall och stål i Sandviken. Vi kanske inte själva riktigt inser hur starka vi faktiskt är på kundservice.

Söderhamn har flera exempel på större arbetsplatser med kundsupport, till exempel Arbetsförmedlingens arkivverksamhet och deras kundtjänst, Patent- och registreringsverket, Jordbruksverkets koregister, Lantmäteriets fastighetsregister, Skatteverket, Skogsstyrelsen och Pensionsmyndigheten.

– Sammantaget i länet kan det finnas anledning att utveckla det här på sikt, tycker Sven-Erik Lindestam och pekar på att det finns liknande tjänster i andra hälsingekommuner.

Kan det bli fråga om att starta utbildningsverksamhet?

– Det är för tidigt att säga, men varför inte? Om vi är starka på det här då kan man verkligen fråga sig varför statliga verksamheter primärt behöver ligga i storstadsregioner.

Parterna, kommun, arbetsförmedling, länsstyrelse, företag och region, jobbar nu i samverkan för lösa situationen.

– Tillsammans kan vi göra skillnad, säger Sven-Erik Lindestam.