Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gilla läget, Degerman

Tydligen finns det en och annan som fortfarande går och surar över att Bollnäs ska få sitt torg tillbaka. Hans Degerman tycks vara en av dem.

Men han är helt fel ute när han försöker skylla på mig eller konspirationer. Den förra majoriteten i kommunhuset struntade fullkomligt i opinionen (90 procent ville behålla torget) och jobbade som kaniner i tre år på att fixa fram en galleria, först med Sjaelsö, och när inte det gick med ett par lokala entreprenörer. Under allt mer korrupta former. Innetorget slopades på ett tidigt stadium.

Vad jag och andra skrev gjorde inget som helst intryck på dessa beslutsfattare. Hade det på något vis gått att få lönsamhet i det hade där stått en galleria i dag. Men det gick ju inte. Och det var ju himla tursamt och bra, för ett torg är hundra gånger mera värt. Varför man inte kunde ha byggt gallerian någon annanstans har jag aldrig fått svar på. I så fall hade jag inte skrivit en rad.

Detta är ingen debatt längre. Nu är det nog bara för Degerman att försöka lugna ner sig och gilla läget.

Thomas Tidholm

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel