Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Geologins dag i biblioteket

Ulrika och Ulla-Stina Fagernäs från Alfta finns representerade i Edsbyns bibliotek på lördag den 12 september, då det åter är dags för Geologins dag. Det är tredje året i rad som det anordnas program i biblioteket under denna dag som firas över hela landet.

Det är i år sammanlagt åttonde året i rad som Geologins dag genomförs runtom i landet. I år rör det sig om ett 50-tal arrangemang från Jokkmokk i norr till Lund i söder som föredrag.

I Edsbyn visar man en utställning med smycken av stenar, bland andra Ulla-Stina och Ulrika Fagernäs stensmycken, och en liten samling porfyrsmycken från Älvdalen.

Det ordnas också med tipsrundor med frågor om geologi för både barn och vuxna. Man kan där vinna ett fint uppslagsverk om jorden.

Alla barn som kommer till biblioteket under dagen får en varsin vacker liten slipad sten.

För de som vill prova på själv att leta efter mineral ute i naturen kommer SGU:s material om mineraljakt att finnas att hämta i biblioteket under lördagen.