Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gengångarna kom live

Proggmusiken hörs inte ofta, men på tisdagskvällen var det dags när Gengångarna väckte minnen på Galleri Söderblom.

Annons

– Det har varit väldigt mycket det här året, konstaterar Thorvald Söderblom som driver Galleri Söderblom.

Musikcaféet har arrangerats varje tisdag under knappt ett år och lockar folk som trivs med att komma nära artisterna en trappa upp i det rymliga huset, ett hus där arrangören också bor.

– Vi får möblera om lite för varje gång.

Orsaken till att Thorvald Söderblom nu hinner med fler arrangemang än tidigare är att han minskat arbetstiden som bildlärare. Denna tisdagskväll var det omflyttat och klart för det nu 15-åriga bandet Gengångarna.

– Det känns kul. Det blir lite nostalgi, vi har också haft en Beatlesafton, påminner han medan besökarna droppar in.

Gengångarna består av Arne Holmberg, Staffan Skäre, Cecilia Linde, Christer Sund och Anders Noreliuson, alla lokala artister.

– Vi spelar bland annat låtar av Nationalteatern, Ola Magnell, Pugh Rogefelt, Bernt Staf och Peps Persson, berättar Christer Sund strax inför första låten.

Arne Holmberg hade också en egen låt, Kärlek till salu, som Cecilia Linde sjöng.

Kvällen fortsatte i proggens tecken och publiken hängde med bra i texterna. Att bandet hade spelglädje förstår man av Arne Holmbergs inledning till publiken:

– Kul att ni kommer så vi har någon att spela för. Men hade ni inte kommit så hade vi spelat ändå.