Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gemenskap efter pensionen

De saknade gemenskapen och snacket i lärarrummet.
Så efter pensionen har lärarna från Staffangymnasiet fortsatt att träffas.
– Det är kollegorna som man saknar när man har gått i pension, säger Åke Johansson.

Det är lunchtid på Cfl och Staffanveteranerna har träffats för sin 23:e sammanstrålning. Den stora gruppen plockar på sig av den italienska lunchbuffén och slår sig ner för att äta i ett närliggande rum.

De har alla en sak gemensamt – samtliga har jobbat som lärare på Staffangymnasiet. När det blev dags för pensionering och schemat inte längre styrde deras vardag märkte de att någonting fattades. Nämligen gemenskapen från lärarrummet.

– Jag flyttade hit för 20 år sedan och började jobba som lärare och alla gubbar var så trevliga och hjälpsamma. Det var en fantastiskt fin atmosfär på jobbet och vi hade roligt tillsammans. Det är roligt att kunna fortsätta med det, säger Marie-Louise Tynong.

Gänget träffas tre gånger per termin och ofta reser gamla utflyttade kollegor långväga för att kunna delta i gemenskapen.

Gruppen blir större och större i takt med att åren går och pensionsavgångarna från skolan avlöser varandra. Håkan Johansson njuter lite extra av lunchen på Cfl och att inte ha några tider att passa.

– Skönt att äta lunch utan att behöva titta på klockan och tänka på när nästa lektion börjar, säger han och skrattar.