Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gemensamma tag mot homofobi i Eslöv

Riksteatern och Forum för levande historia försöker nu ta itu med de trakasserier som ledde till en avbruten föreställning i Eslöv.

Föreställningen spelades inför gymnasielever i Eslöv och tillsammans med den aktuella gymnasieskolan har man dragit upp riktlinjerna för ett fördjupat samarbete, berättar Måns Lagerlöf, teaterchef på Riksteatern.

– Det viktigaste just nu är att det i den här salongen kanske satt unga människor som identifierar sig som homo-, bi- eller transsexuella. De måste få en annan upplevelse än det här och känna att deras rättigheter tas till vara, säger han till TT.

Det var den avslutande föreställningen av "Männen med rosa triangel" som avbröts efter att en grupp elever hånat skådespelarna och gjort kräkljud när ordet bög nämndes. Pjäsen är baserad på Heinz Hegers bok från 1972 och handlar om homosexuella i nazisternas koncentrationsläger.

Såväl skådespelarna som andra elever och skolpersonal försökte tala de hånfulla eleverna till rätta redan under förställningen.

Måns Lagerlöf upplever att gymnasieskolan nu på bästa sätt försöker hantera det inträffade.

(TT)