Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gemensamma krafter lyfter Hudiksvall: "Hudik Cup är ett fantastiskt arrangemang"

I år är första året som flera aktörer går ihop och stöttar Hudik Cup på delvis nya sätt. Vi fick en pratstund med Therese Blomdahl Dahlin, från Visit Glada Hudik, och Toni Björklund från Hudik City.
– Hudik Cup är ett fantastiskt arrangemang, som vi direkt kände att vi ville vara med på, säger Therese Blomdahl Dahlin.

Visit Glada Hudik sjösattes i april förra året.

– Uppdraget är att lyfta, marknadsföra och utveckla Glada Hudik som destination, berättar Therese

– I fjol hade vi ju väldigt kort tid på oss, men vi ville ändå vara med, så vi pratade med HNA och vi fick till en mobil turistinformation vid Glysis under cupen. Den handlade om både turism och att leva och bo i Hudiksvall med omnejd.

I år är samarbetet utökat – Hälsinglands Sparbank, Mittmedia, HNA (Hudiksvalls Näringslivs AB), Visit Glada Hudik och Hudik City är med och samarbetar med Strands IF, som är arrangörer för cupen.

– Vi har velat vara med i flera år, men det har varit svårt att konkretisera något. Och Strands IF har ju sökt samarbete länge men det har varit svårt att få ihop det, säger Toni Björklund.

Toni, som representerar Hudik City, berättar att Hudik Cup är årets bästa helg för stans restauranger och butiker:

– När man tittar på siffror från 2011 års cup så ser man att de medföljande föräldrarna och publiken omsatte 2,8 miljoner i stan. Det är fina siffror! Vi vill främja handeln och vara en medarrangör till cupen. Stan behöver leva upp. Alla ska känna sig välkomna.

Butikerna kommer att hålla öppet som vanligt och utöver det anordnas det bland annat att anordnas en talangtävling.

– Det är viktigt att ta hand om besökarna när de kommer. Har vi något bra resultat att visa upp från årets cup, blir det lättare att få med sig ännu fler på tåget nästa år, säger Toni.

Visit Glada Hudik ska precis som förra året ha en slags turistinformation vid Glysis.

– Där kommer vi att arrangera en slags minimässa där olika aktörer kan visa upp sig för deltagarna. Dellenbanan kommer bland annat att vara där, och även Hölicks havsresort.

Förhoppningen är så klart att de som följer med spelarna till Hudiksvall ska kunna hitta något att roa sig medan mellan matcherna, men också att få upp folks ögon för Hudiksvall som turiststad.

– Vi hoppas att de kanske vill stanna längre, eller komma tillbaka längre fram i sommar, säger Therese.