Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ge våra pedagoger högre löner

I dag kommer budgetberedningens budgetförslag för nästa år och de nästkommande tre åren att diskuteras och förbeslutas i kommunstyrelsen inför kommande kommunfullmäktige där budgeten tas slutgiltigt.

Annons

Jag har summariskt läste igenom förslagen från budgetberedningen och anser att det är en relativt bra budget sett till det ekonomiska läget vi nu har. Dock finns inga mer detaljerade ekonomiska poster med i beslutsunderlaget och jag förstår att budgetpapperen blir väl då alltför tjock.

Jag vill bara här räkna upp ett smärre antal konkreta saker som jag under den gångna mandatperioden insett är nödvändiga poster som befolkningen runt om i de olika orterna vill ha utförda.

* Gång och cykelvägen i Los som ännu inte efter många år är färdiggjord. Var finns den omnämnd konkret i budgeten.

* Den nedmonterade gång – och vägbelysningen i Los, Lomsjöhed, Ramsjö och Kårböle och säkert även på fler platser i kommunen som jag nu i skrivande stund inte känner till. För att vi ska vara en välkänd och framgångsrik kommun så måste det lysa runt om i kommunen, detta kan vi inte snåla på. Ändra den nu idag diffusa belysningspolisen.

* Jag anser att det behövs mer pengar till utbildningsförvaltningen då barnens och ungdomarnas resultat kan förbättras ytterligare. Fler pedagoger och lite mindre klasser där de är för stora skulle säkert förbättra resultaten. Vi måste ge våra pedagoger högre löner så vi får våra lediga tjänster tillsatta.

* Mer pengar till marknadsföringen av vår kommun och den ska också mer precist nämna alla våra orters faciliteter, speciellt ur turismsynpunkt.

* Satsa mer pengar på arbetsmarknadsenheten och komvux för att höja utbildningsnivån och inför fler praktikplatser för de vuxna eleverna.

* Inför fler heltidsarbeten inom äldreomsorgen.

* Satsa mer pengar för att underlätta för våra företag samt för att nya ska komma hit.

* Bygg nya hyresrätter runt om på våra orter i ytterkanterna.

Detta var ett axplock av åtgärder som jag är fullt övertygad om skulle föra vår kommun framåt, så var inte rädda att satsa, gå på offensiven. Kanske en skattehöjning skulle behövas?

Conny Englund (SRD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel