Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ge oss Sverige tillbaka!

Sedan vi överlämnade fosterlandet till EU, så har ju landet blivit en underlydande stat till EU.

Den 6 juni firar vi nationaldagen och den 7 juni är det val till Europaparlamentet.

Det är ju nästan ett hån att fira nationaldagen. Varför? Jo, sedan vi överlämnade fosterlandet till EU, så har ju landet blivit en underlydande stat till EU. Alla miljarder som lagts ned på EU skulle ha satsats på ett nordiskt samarbete i stället.

Jag växte upp under andra världskriget. Det brann runt våra gränser. En tid man aldrig glömmer. I skolan fick vi lära oss att älska vårt fosterland. Vi samlade skrot, lump och plockade bär för att bidra till "kristiden".

Då det var examen sjöng vi "Den blomstertid nu kommer" i lövade och pyntade skolsalar. Vi avslutade med vår fina nationalsång. Vi besökte vår kyrka ofta. Under denna tid fick vi lära oss att sätta värde på våra traditioner och fosterlandet.

Nu tycker jag synd om barnen. Visserligen är vi inte hotade av något krig, men för det kan väl barnen få behålla svenska traditioner. De får väl snart inte sjunga "Idas sommarvisa".

Jag blir nu säkert stämplad som rasist. Men inte. För mig är alla som anammar våra regler och är skötsamma, samt har kommit för att leva i fred i våra samhällen är välkomna. Jag har sådana vänner.

Hoppas att invandrarpolitikerna inser att de som är i behov av vårt land och följer våra regler får stanna.

Bernt Genberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel