Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ge oss pensionärer besked om skatter och pensioner nu!

Var fjärde väljare – närmare två miljoner pensionärer – måste få ett klart besked inför valdagen.

Sverige är det enda land i Europa där pensionärer betalar högre skatt än löntagare. Klyftan mellan dessa grupper ökar dessutom genom att den så kallade bromsen i pensionssystemet slår till för tredje gången sedan 2009. Våra pengar blir helt enkelt mindre värda än löntagarnas.

Än en gång vill vi påpeka för politikerna att pension är uppskjuten lön och därför givetvis ska beskattas lika som andra löner.

Anser politikerna att det är rätt att en stor grupp människor, som har byggt upp det välstånd som nu håller på att raseras, skall behandlas som en obehaglig samling bidragstagare? Det är ju som sådana vi har behandlats under de senaste sju åren.

PRO kräver att den orättvisa beskattningen skall bort, att bromsen skall avskaffas och att pensionssystemet stabiliseras genom att PPM tas bort och överförs till inkomstpensionssystemet.

Ge oss ett klart besked nu!

PRO Hudiksvall, styrelsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel