Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ge oss ett tydligt mandat

Din röst är lika betydelsefull som min. Om vi inte deltar – då bestämmer någon annan, då blir besluten sämre, då urholkar vi förtroendet för varandra.

I flera månader har jag samtalat med dig och tusentals andra människor om valet till Europaparlamentet. Jag har varit i höghusområden, på kvarterspizzerior och i förortscentrum. Vi har inte alltid varit överens.

Demokrati är just detta. Olika viljor som stöts mot varandra, konflikter och heta diskussioner. Och där, mitt i den allmänna kaotiska debatten, är även dina åsikter välkomna. Din röst är lika betydelsefull som min. Om vi inte deltar – då bestämmer någon annan, då blir besluten sämre, då urholkar vi förtroendet för varandra.

Jag respekterar om du tycker att vi som är politiker inte alltid sköter vårt jobb. Men det är inte oss du straffar om du låter bli att rösta. Valet är din möjlighet att ställa oss till svars. Det är ett tillfälle att stödja människor och partier som du tror kan vara bra för både Sverige och Europa. Din röst gör det lättare för oss att representera dig. Du ger mig och övriga politiker ett tydligare mandat om du är med.

Det är inte informationskampanjer eller blixtinsatser från kvällstidningarna som ökar valdeltagandet. Det krävs att vi tar oss i kragen. Tillsammans kan vi vidareutveckla rösträtten, påminna varandra om demokratins förträfflighet. Prata med dina vänner och din familj. Be dem i sin tur att prata med sina bekanta.

Nu på söndag är det upp till dig. Demokratin växer sig lite starkare varje gång en person för första gången lägger sin röstsedel i det lilla vita kuvertet. Ta med ditt röstkort och promenera till vallokalen. Jag hoppas att vi träffas där!

Evin Cetin (S), kandidat till Europaparlamentet

före detta Bollnäsbo

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel