Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ge missbrukare en chans bli fri utan droger

De flesta landsting har varit emot att dela ut sprutor till narkomaner för att det har varit som att medverka till kriminella handlingar. Nu tolkar samma instans att det är okej att dela ut droger till samma grupp.

Vart är den nuvarande drogpolitiken på väg.?

Alla som har hamnat i ett beroende av något slag har tagit till sig detta som en nödlösning för att kunna hantera sitt liv. Ingen har valt ett beroende som ett framtida alternativ.

Hur kan staten, landstingen och kommunerna med öppna ögon ge dessa människor som enda alternativ en kemisk lösning.

Det måste väl vara samhällets plikt att hjälpa dem till ett drogfritt liv. Att personer som är i ett aktivt beroende tar emot den enklaste lösningen måste vi förstå.

Nu agerar samhället som den värsta langaren till människor som tappat hoppet om att bli drogfria.

Vi är skyldiga dessa människor ett annat omhändertagande. Det finns behandlingar och terapier av skilda slag som kan ge dem självkänsla, självförtroende och livsglädje åter.

De har säkert svåra upplevelser och olika trauman som lett dem in på den destruktiva banan men att lägga locket på med en kemisk bedövning kan ju inte vara lösningen.

De flesta landsting har varit emot att dela ut sprutor till narkomaner för att det har varit som att medverka till kriminella handlingar. Nu tolkar samma instans att det är okej att dela ut droger till samma grupp.

De opiatberoende som kämpat sig ur sitt elände säger att det är en pärs på tio dygn, det rent fysiska. Vi har alternativ i vården att ge dem lindring den tiden. Sedan behövs psykosocialt stöd, det finns också att få. Vi måste kämpa för att dessa våra medmänniskor får en hållbar lösning i sina liv.

Oppositionens sociala och fritidsgrupp

Eber Sjöberg KD

Gunnel Nordin FP

Tommy Ljung M

Karin Blomberg C

Christina Falk C

Anne-Marie Eriksson C

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel