Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ge dem som vill en sommarmorot – oavsett skylt på bröstet

Skribenten tycker att Region Gävleborgs Jag som anställd i Region Gävleborg måste beundra Helena Björkman, Roger O Nilsson och Svante Lönnbark förminskar gruppen undersköterskor.

Jag som anställd i Region Gävleborg måste beundra Helena Björkman, Roger O Nilsson och Svante Lönnbark hur ni lyckas förminska en arbetsgrupp, och får en grupp anställda att känna sig mindre värda. Den gruppen är undersköterskorna.

Varför? Jo, i december ger ni först sjuksköterskorna en extra månadslön för att de ska känna sig lite extra och för väl utfört arbete. Men nu drar ni in den så kallade sommarmoroten för kategorin undersköterskor. Nu har den kategorin inte längre ens den lilla möjligheten att få en extra slant i den redan kassa plånboken.

De stackars människorna som tvingas gå på semester innan deras barn ens gått på sommarlov får inte möjligheten att i stället få en sudd extrapengar och i stället ta semestern senare ihop med sina barn på till exempel skollovet. De finns också de som får ha sin semester då barnen börjat skolan i höst. De har inte heller den möjligheten.

Däremot, gruppen sjuksköterskor erbjuds fortfarande möjligheten att jobba två av sina semesterveckor och få ersättningen. De är verkligen mer värda, väl?

Gruppen undersköterskor, som sliter sönder sina kroppar varenda dag på golven, visas aldrig någonsin någon extra uppskattning utan förväntas bara tacka och ta emot.

Ni chefer, vad lyfter ni för lön? Är ni också slitna i era ryggar? Hur får ni ihop en slant för att kanske kunna resa någonstans, bygga på huset eller reparera bilen?

Som ytterligare lök på laxen kom nu nya krav på besparingar. 100 miljoner kronor minimum ska sparas. Besparingarna gäller inte Kaiser Permanente-resor, väl? Och era egna löneförhöjningar uteblir förstås också?

Fortsätter det så här kommer glipan mellan gruppen sjuksköterskor och undersköterskor bli större än ni vill ha den.

Dessutom lockar grannlandet Norge undersköterskorna. Men det gör väl inget om den kategorin försvinner. Den värdesätts ju uppenbarligen inte. Skäms på er!

Gör om – gör rätt! Ge i alla fall den som vill möjligheten att få sommarmoroten, oavsett skylt på bröstet!

Mycket besviken stengolvstrampare som talar för många

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel