Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ge besked om vargjakten

När valet är över är det lite drygt tre månader kvar tills den andra förvaltningsjakten av varg kan påbörjas.

Fjolårets jakt genomfördes i all väsentlighet på ett bra sätt. Den rikliga tillgången på snö gjorde att jakten kunde genomföras på några dagar vilket var bra både för vargstammen och jägarna.

En viktig del i regleringen av antalet vargar är att de människor som lever och bedriver verksamhet sida vid sida med rovdjuren kände att äntligen var det någon som lyssnade och dessutom handlade. Tidigare Socialdemokratiska regeringar har lagt dövörat till och vänt lansbygdsbefolkningen ryggen.

Hur förutsättningarna blir i januari 2011 vet ingen i nuläget. Däremot är det ställt utom allt tvivel att det blir jakt om alliansregeringen får förnyat förtroende. Vinner vänsterpartierna valet kommer Socialdemokraterna återigen att förbjuda jakten för att tillgodose Miljöpartiets och Vänsterns krav om ett förbud. Dessutom är oppositionen även emot inplantering av genetiskt friska vargar.

Det spelar roll hur du röstar i höstens val.

Bengt-Anders Johansson (M)

riksdagsledamot och talesperson i landsbygds- jakt- och viltvårdsfrågor

Margareta B Kjellin (M)

riksdagsledamot Gävleborg

Tomas Tobé (M)

riksdagsledamot Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel