Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gay Camp i Söderhamn

I sommar har lägret Gay Camp kommit till Söderhamn och Vadtorp. Under en vecka får homosexuella män chansen att träffas och diskutera livsviktiga frågor, långt bort från den glamourösa och kommersiella gayvärlden.

- Det blir som en ventil för många, säger Peter Löfsäter på Gay Camp.

På kursgården i Vadtorp har Gay Camp-veckan dragit igång och det är fullt med aktiviteter. Det är första gången lägret anordnas i Söderhamn och årets tema är "Ta hand om dig själv", vilket märks genom massagekursen som hålls på altanen där många vill vara med.

Lägret anordnas av den ideella föreningen Gay Camp, FGC, och är till för HBT-män som vill ta en paus från vardagen och diskutera livsviktiga frågor.

Hur det är att som gay leva i ett heterosexuellt samhälle är ett återkommande ämne.

- I Sverige har vi kommit långt men folk utgår fortfarande från att man är hetero om man inte säger något annat, säger Peter Löfsäter, informationsansvarig i FGC.

Peter och FGC:s ordförande Tomas Lindholm har själva varit med på lägret som deltagare, men sitter numera med i styrelsen. De berättar att intresset för lägret har ökat de senaste åren och att det fyller ett viktigt syfte.

- Många känner bara till den glamourösa och kommersiella gayvärlden, men den handlar om mycket mer än så. Vi utgör en annan, mer vardaglig, plattform där vi erbjuder deltagarna chansen att umgås och faktiskt diskutera saker djupare. Det blir som en ventil för många, säger Tomas Lindholm.

Lägret lockar årligen HBT-personer från hela världen och i år finns deltagare från bland annat Sverige, Danmark, Bosnien och Venezuela med. Under veckan ska de 45 männen ha workshops, föreläsningar, yoga, massage och såklart en del underhållning.