Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävletjejen har opererat sig 16 gånger – allt för att se ut som en seriefigur

Gävletjejen Pixee Fox gjorde sin första operation 2010. Sedan dess har hon genomgått 16 stycken.
Hon har bland annat opererat bort sex stycken revben för att få en smalare midja. Målet är att se ut som den tecknade figuren Holli Would.
I kväll medverkar hon i Kanal 5:s "Outsiders" och berättar bland annat om hur hennes familj ser på det hon gör.

Den 26-åriga Gävletjejen som kallar sig Pixee Fox viger sitt liv åt extrem kroppsmodifiering – revbensoperationen blev hon till exempel först med att göra i hela världen.

2010, då i 20-årsåldern, bestämde hon sig för att ta steget göra sin första operation.

– Jag ser mig själv lite grann som ett "science project", jag vill se hur långt jag kan gå och hur mycket jag kan skapa. Jag har en bestämd bild av hur jag vill att det ska bli i slutändan, säger hon under avsnittet.

Under avsnittet får tittarna följa med henne till Indien, där gör hon en operation för att byta färg på ögonen.

Pixee Fox väntar alltid till efter operationerna innan hon berättar om dem till sina föräldrar – för att de ska slippa oroa sig. Så också under "Outsiders" i och med ögonoperationen. Hennes pappa medverkar och berättar om hur han ser på hennes kroppsmodifieringar.

– Modifieringen av kroppen är inget man vänjer sig med, jag ser henne fortfarande som en vacker tonåring, säger han bland annat.

Programmet sänds 20.00 på tisdagskvällen på Kanal 5.